Detta är en populär japansk maträtt som ofta serveras till lunch. Den är mycket lik teriyaki men de är olika som du kan verkligen känna smaken av ingefära.
4 portioner,
tid: 20 minuter
700 g
fläskkött (fläskytterfile mörad) *Det måste skivas mycket tunt, så det är lättare om du fryser den och sedan defrost/tina lite och sedan skivas den.
3 lök
1-2 ingefära 40ml mirin *om man har inte mirin kan bara använda socker 5g istället.
40 ml
sake *om man har inte sake behöverdu inte att använda det.
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Knaperstek fläsket. Späd med mjölk och grädde under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt eventuellt löksåsen med lite av det smälta fettet från stekningen
Under min uppväckt fick jag ofta fläskmed löksås till middag och jag har alltid tyckt att det är jättegott men jag har inte ätit det sedan jag slutade äta potatis
Lägg ner fläsk och stek till fläsk bli brunt och krispigt. 1 Blanda ihop fläskmed ingredienser. Lägg i tallrik med kökspapper (för att få bort lite olja) 3 Hetta upp oljan i en wok eller stek panna ca 2 min. servera med gurka eller sallad ,1 bit citron tips man kan byta till annan kött till exampel. kyckling eller räkor 200 g fläsk, skuret i bitar. 200 g fläsk, skuret i bitar 4 msk Tunn soja sås (göra från böner) Svartpeppar Oyster sås 1 msk Stekt ris Kokt ris, 5 dl rekommenderas 1 gul lök, småbitar 1 tomat, småbitar 1 morot, småbitar Broccoli 1 bit vitlök, småbitar Smör eller margarin 2 ägg 2 msk fisksås 1 msk socker 1 msk oystersås
En LCHF-anpassad variant av stekt fläskmed potatisbullar. Stekt fläsk. Att göra bullarna med blomkålsmos gick riktigt bra och smeten blev förvånansvärt lätthanterlig i stekpannan
Avnjut med knaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. stekt fläsk. I med gräddmjölken, vispa, vispa. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stekt fläsk
Stekt fläskmed kokt potatis och löksås. Skiva fläsket om det inte är färdigskivat. Nu önskar jag bara att mitt halsonda ska försvinna snabbt, för på fredag ska jag och sambon fredagslyxa med ett spapaket på Vann (jag återkommer självklart med bilder och recension om hur det var)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.