Shouga Yaki (Stekt fläsk med ingefära)
Laga japansk mat hemma
Laga japansk mat hemma
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Detta är en populär japansk maträtt som ofta serveras till lunch. Den är mycket lik teriyaki men de är olika som du kan verkligen känna smaken av ingefära.
  • 4 portioner, tid: 20 minuter
  • 700 g fläskkött (fläskytterfile mörad) *Det måste skivas mycket tunt, så det är lättare om du fryser den och sedan defrost/tina lite och sedan skivas den.
  • 3 lök 1-2 ingefära 40ml mirin *om man har inte mirin kan bara använda socker 5g istället.
  • 40 ml sake *om man har inte sake behöverdu inte att använda det.
  • 40 g socker
  • 4 msk soja
  • oilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.