Till middagen testade jag en ny quinoarätt. Koka quinoa enligt anvisningarnaSalladslökRöd paprika Gul lök1 tsk färsk riven IngefäraBroccoli MorotHacka alla ingredienser och fräs på i stekpanna/wookpanna i kokosoljaHäll därefter i quinoan och smaksätt med resten. 1 1/2 msk äppel cider vinäger1/2 dl tamari ( vetefri soya, finns på ICA maxi) 1 msk lönnsirapHimalayasalt och svartpeppar efter smak Serverades med ugnsstekt lax och lime aioli
En morgonrutin jag brukar köra stenhårt med så här års när förkylningar ekar runt varje hörn är att svepa i mig denna ”wake me up shot” som innehåller citron, ingefära och äpple
Idag gjorde jag en sats med ingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. Andra fördelar med att få i sig ingefära är att det •Minskar högt blodtryck •Minskar led och muskelvärk och migrän
Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Riv ingefäran grovt med skalen på. Lägg i ingefäran i en kastrull tillsammans med vattnet och värm på spisen till 60 grader, det får inte koka, strax under "sjudpunkten". Det är viktigt att temperaturen inte överstiger 60 grader för då tappar ingefäran massa nyttiga egenskaper
Men en av de saker jag lagat i jobbsammanhang är i alla fall den här fantastiskt trevliga rabarberdesserten, och den vill jag verkligen dela med mig av
Jag äter mina antingen med lite bär och grädde eller som toast. Gjorde en ny laddning våfflor till frysen häromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen
Börja (och sluta) varje dag med en riktig friskshot. Ett par varv med svartpepparkvarnen. Bäst går detta med en liten tesked som “skalar” hur lätt som helst utan svinn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.