Shakshuka- poached eggs in tomato sauce
Vibrant Food Stories
Vibrant Food Stories
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pocherade ägg i tomatsås / Shakshuka- poached eggs in tomato sauce
  • Förberedelser: 5 min Koktid: 15 min Portoner: 2
  •  
  • Ingredienser
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 liten rödlök, hackad i tunna skivor
  • 1 stor röd paprika, hackad i tunna skivor
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1/4 tsk torkad chili flingor (kan uteslutas)
  • 400 g (1 burk) plommon tomater, grovt hackade
  • 4 ägg, stora
  • 2 tsk söt paprika
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1 näve färsk koriander
  • Prep time: 5 min Cook time: 15 min Serves: 2
  •  
  • Ingredients
  • 1 1/2 tablespoons olive oil
  • 1 small red onion, thinly sliced
  • 1 large red paprika, thinly sliced
  • 2 garlic cloves, crushed
  • 1/4 teaspoon dried chilli flakes (optional)
  • 400 g can plum tomatoes, roughly diced
  • 4 eggs, large
  • 2 teaspoons sweet paprika
  • 2 teaspoons ground cumin
  • 1/2 teaspoon ground coriander
  • fresh coriander to garnish

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.