Salta och peppra laxen och vänd runt i sesamfrön. Mycket grillad mat blir det, men även en del annan fräsch mat som denna ljuvliga nudelsalladmed asiatiska smaker
700 g laxfilé. 700 g laxfilé 0,5 citron, pressad juice. Nudelsallad400 g shiratakiinudlar eller 200 g glasnudlar 250 g broccoli 2 morötter 3 salladslökar 1 färsk röd chilifrukt ca 200 g färska böngroddar neutral matolja, till stekning 2 msk vita sesamfrön, rostade
Krydda laxenmed salt och citronpeppar och vänd bitarna i sesamfrö. Blanda tärnad potatis med grönsakerna och smaka av med salt, peppar och några stänk vinäger
Hittar du inte pak choi i affären så går den bra att ersätta med kinakål (sk salladskål). Börja med att röra samman dressingen så den får stå och dra under tiden du lagar till resten av middagen
Lägg nudlar på tallrik och toppa sedan med salladsingredienser, marinaden, laxen och chilimayo. Förbereda nudlarna ) blanda med sesamolja, tamarisoja, salt, peppar)
Skär laxen i portionsbitar. Börja med att koka potatis eller ris. Krydda med några droppar sesamolja. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås,
Stek laxen på hög värme och strö på sesamfröna. Efter en helg med strålande väder och grillning på både fredagen och lördagen så blev det asiatiskt till söndagsmiddag
Krydda laxenmed salt o peppar och strö fiberhusk runt om. Receptet kommer från Skillnaden är att hon använde torsk istället för lax och saffran istället för curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.