1 cm
tjocka skivor lite på snedden. Blanda soja, vin, citronsaft och vatten och marinera laxen i blandningen ca 15 min Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
haricots verts
3 cm
långa bitar. Skala och skär moroten i 3 cm långa stavar. Koka haricots verts och morot i lättsaltat vatten ca 2 min Spola av med kallt vatten. Stöt sesamfröna i mortel. Blanda krosset med vin, socker och soja. Blanda röran med haricots verts och morötter.
Krydda laxen med salt och citronpeppar. Pensla på äggvitan och vänd sedan laxen i sesamfrön. Sesampaneradlax (4 portioner). 4 laxfiléer. 4 laxfiléer Sesamfrön
Krydda laxen med salt och citronpeppar och vänd bitarna i sesamfrö. Sesampaneradlax med potatissallad 2 port. 2 bitar laxfilé á 125 g. 2 bitar laxfilé á 125 g
Lax är otroligt tacksamt att använda i mat, det går liksom bara inte att misslyckas med. Den här gången testade jag marinad med japansk soja, ingefära, citron och lite salt och rullade sedan laxkuberna i sesamfrön strax innan jag stekte dem i olja
Pensla laxen med teriyakisås och strö på sesamfrön. Lägg upp pak choien på ett fat och lägg på laxen. Stek laxen i en stekpanna med olja, 3–4 minuter per sida. 4 bitar laxfilé
Laxen penslade jag med ägg och vände den på en tallrik med sesamfrön. Stek den klar i ugnen. Koka bulgur tillsammans med en buljongtärning, jag tog grönsaksbuljong
Krydda laxen med salt o peppar och strö fiberhusk runt om. Receptet kommer från Skillnaden är att hon använde torsk istället för lax och saffran istället för curry
Idag testade jag att panera lax med sesamfrön och det blev riktigt gott. Eftersom att laxen är fuktig så behövde du inte vända laxfiléen i ägg först, jag täckte bara hela laxen med sesamfrön (tills man knappt såg den rosa färgen, eftersom att det trillar av lite under frakten till stekpannan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.