4 450 g strömmingsfilé 500 g mandelpotatis 1 1/2 msk fänkålsfrön 1 tsk salt 1/2 dl riven eller hyvlad pepparrot 1 dl plockade blandade örter t ex libbsticka, gräslök och dill 8 rädisor smör stora knäckebröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 50 g smör eller margarin 1/2 dl dill (hackad) salt och svartpeppar ca 24 strömmingsfiléer 1 dl rågmjöl 3/4 gurka msk riven pepparrot Till servering potatis puré Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Lägg den skinnade filén i en bunke med kallt vatten. Sila av strömmingen och blanda sen ner i såsen. Undvik att ta i lagen med fingrar eller att ta fisken med händerna, då det kan medföra bakterieöverföring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.