I går bestämde jag mig i alla fall för att äta sill till middag - ellerströmming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda in mina föräldrar så att mamma skulle slippa middagsbestyr för en gång skull
Smaksätt med mer socker eller konjak om det behövs. Tina Nordströms senapsstektaströmming är lätt att laga men kom ihåg att börja med lingonen dagen innan
Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, och frågar du mig så är sill ett måste. Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
Lägg ner strömmingsfiléerna i blandningen och låt marinera i kylen över natten. 600 g strömmingsfilé. 1600 g strömmingsfilé 1 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap 1 st tomat Persilja, dill och gräslök till garnering Grovt rågmjöl Smör till stekning 2 dl vispgräddeBlanda crème fraiche och dijonsenap
Nu tänkte vi skicka receptet vidare till de av er som är sugna på att prova en lite annorlunda variant på att lägga in, eller rättare sagt koka in, era sillar
Det händer att jag gör en sats färsk pasta och fryser in den (se hur längst ner i receptet) för att kunna ta upp den och koka den en vanlig vardag för lyxa till det lite, men jag brukar främst göra egen pasta om jag ska laga lasagne eller cannelloni någon helg
4 port färsk pasta eller gnocchi. 1 schalottenlök eller en halv gul lök. 2 vitlöksklyftor, tunt skivade, hackade eller pressade. 12 skivor parmaskinka eller annan god lufttorkad skinka
Baconstekta dadlar med fetaost, färska fikon och knäckesticks. Servera dom ljumna eller kalla. Till detta hade jag ett block fetaost garnerat med färska fikon som jag skurit i tunna skivor samt några myntakvister
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färskaeller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Sila av den saltade citronsaften och låt bli väl avrunnen och lägg strömmingfiléerna på en tallrik eller ett serveringsfat som inte är helt platt utan har något pytte-djup
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.