Ikväll blev det stekt polenta med grönt. Daniel är ute med ”grabbarna” och spelar golf och dricker öl, bastar och umgås – som bara grabbar kan (- fast alla är över 40
Ibland är det så ända in i bänken gott med en sån där "riktig" söndagsmiddag, ni vet när man fyller matbordet och tallriken till bredden med alla möjliga goda tillbehör, slevar upp brunsås och äter tills man nästan spricker
kolla in deras erbjudande med ett vårgrönt köksset). Okej, jag kan inte skryta med att jag kommer stråla med mina bakkunskaper, utan jag är mer med för att hjälpa till att äta upp
ramslöksrisotto, soppor smaksatta med ramslök (såsom potatis- och purjolökssoppa till exempel), sparris med ramslökspesto eller ramslökssmör, omelett eller miniomeletter likt små pastejer i vackert vårgröntmed ramslök eller som här en god fisk med ett brynt smör smaksatt med ramslökspeston
Vad passar bättre än att fira med en trerätters medvårgrönt tema. Jag serverar en kub avocadomousse med löjromsägg, marinerad grillad kycklingfilé med sparris- och spenartisotto och till efterätt blir det en drömgod hemmagjord pistageglass
Annat vilt växande vårgrönt vars blad kan användas i sallad, smoothies, pesto, soppor, blandat med keso på smörgås – bara fantasin sätter gränser – är till exempel groblad, gullviva, björk, lind – och såklart, den oslagbara brännässlan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.