Koka kålrötterna i spadet i ca 1,5 timme (spadet ska täcke kålrötterna). Ta sedan ur för att svalna, gnugga försiktigt bort skalet och bred senapsgriljeringen på dem
Tänk på att ju större kålrot desto längre koktid kommer den ha, men desto mer mat blir det också. Koka kålroten i alla kryddor i ca 1-2 h beroende på storlek
Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Lägg den skivade kasslern omlott i en form eller braspanna beroende på hur mycket du ska göra. Ringla sedan rejält med senap på den synliga biten av kasslerskivorna ca
Ett 56kilorecept som blev ett väldigt gott tillbehör till en bit kött. Senapskokt kålrot4 portioner. 1 kålrot2 msk dijonsenap2,5 dl vispgräddesalt, svartpepparSkala och skär kålroten i centimeter stora bitar
Det här är verkligen ett perfekt alternativ till den klassiska julskinkan. Du kan givetvis välja andra rotfrukter också, palsternacka är väldigt gott, även sötpotatis passar riktigt bra
Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart
. Skala kålroten och skär kålroten i pommes frites stora bitar. För koka i 7 minuter i saltat vatten. Lägg kålroten på ren kökshanduk så stärkelsen och överflödiga vattnet försvinner
Den här fantastiskt goda griljerade kålroten är vår vegetariska variant av julskinka. Precis som med vanlig julskinka är det kanongott att lägga en skiva griljerad kålrot på en bit knäckebröd eller på en limpmacka och toppa med lite smarrig rödbetssallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.