Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostaderotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
Lägg torsken i ugnsformen och täck över med grönsakerna. Salta och peppra torsken. Mixa allting till en pesto tillsammans med pressad citron, salt, peppar och riktigt med olivolja
Ingredienser Portioner. 1 1 rödbeta 1 stor morot 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g) 1 palsternacka 1 msk balsamvinäger 1 tsk flytande honung 1 msk rapsolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar ev ett par kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ugnsrostad butternutpumpa medrotfrukter och brysselkål. Min mami sa till mig häromdagen att hon hade märkt att jag inte åt särskilt mycket grönsaker i jämförelse med innan längre
Dela fänkålen i lagom tjocka skivor tvärsöver, gärna med dillkvisten kvar. Klicka över lite smörklickar här och var och droppa över rejält med olivolja
Ett av våra favoritrecept som hängt med i många år och blivit lite ändrat varje gång. Rotfrukterna den här säsongen är fulla av smak och ärtsåsen är verkligen jättegod till
4 Potatis ca 500 g sötpotatis 600 g fast potatis 1 msk olivolja 1 tsk timjan salt och peppar Torsk 800 g torskfilé 1/2 dl ströbröd eller panko 1 tsk paprikapulver 3 krm salt 1 krm svartpeppar 2 msk senap Kräm 1/2 ask persilja 2 dl smetana 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Hetta upp smöret i en stekpanna och stek torsken försiktigt i några min på varje sida. Lägg upp de rostade grönsakerna på en tallrik och lägg den stekta torsken ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.