Smaksätt med vaniljsocker. På bilden har jag gjort krämen med vanilia som är rätt brunt med många svarta vaniljprickar så därför ser krämen lite brunaktig ut
Har man inga silikonformar, så använd muffinsplåt, och fodra dem med pappersformar. Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Då kan ju resten ligga kvar i frysen tills nästa semmelfika eller när någon kommer på besök med kort varsel
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.