Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Detta receptet är med nutella ochhallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Hallonkompott300 g frysta hallon, tinade 45 g strösocker [0,5 dl] 50 g glykos 1 citron. 1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
Lägg pappret i formen och pensla med olja. Dekorera med färska hallon. Nu har jag äntligen provat att göra egen semifreddo som jag annars bara fått på restaurang
1Frosting och topping200 g färskost 50 g smör, rumsvarmt 0,5 dl karamelliserad mjölk (+ 3 msk att ringla över kakan) kokos, rostad flingsalt färska hallon
montera tårtan genom att varva marängbottnar med glass, grädde, kolasåsoch skivad banan ochhallon. Den var enkel med bara vaniljkräm, färsk frukt och grädde
Jag har aldrig gjort egen vaniljglass innan, jag har tyckt att det verkat onödigt eftersom det ändå "bara" är vanilj och att det är roligare med en smaksättning
Servera kakan ännu med extra kolasåsoch färska hallon. Cheesecaken består av ett kexbotten, sedan ett tunt lager medhallonsyltoch kinuski fyllningen är super len och passligt söt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.