En soppa med kycklingbuljong och en torr engelsk cider som bas, smaksatt med kraftig stiltonost. Baconskummet med sin rökiga smak bidrar med en trevlig brytning men borde ha blivit mer koncentrerat
riven stiltonost att toppa med (eller ädelost om du föredrar det). Servera med en fräsch grönsallad. Bred resten av såsen över rullarna och toppa med lite riven stiltonost
Gorgonzola, Roquefort, Stilton. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Värm crème fraiche med riven stilton. Lite lax i frysen, en påse färsk pappardelle i kylen och lite överbliven Stilton sedan julen - middagen är nästan klar
150 gram grönmögelost som Roquefort, Gorgonzola, Saint Aigur, Stilton, Kvibille eller annan mögelost. 12 msk hackade örter att garnera med ex hackad bladpersilja (valfritt)Rensa blomkålen och skär loss blomkålsbuketter. Sätt ugnen på max grill och gratinera blomkålen med osten i cirka 5 minuter eller tills osten smält och fått lite färg
Det var marinerade oliver, crostini medStilton, rödlöksmarmelad och fikon, charkuteriebricka och focaccia med olika smaker (bland annat bacon och feta – mums
Smula grönmögelosten och rör i tillsammans med päronbitarna. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller ställ upp 24 dubbla pappersformar. 200 g grönmögelost (Stilton el. 4 medelstora ägg
Det bjöds naturligtvis på pepparkakor medStilton och clementiner, samt en mjuk pepparkaka med frosting (tyvärr ingen bild, och denna behövs förbättras så jag återkommer med receptet)
Därför finns både recept, tips på passande dryck och handfasta råd för allt från nybörjare till hemmakockar för att utöver ostar och charkuterier laga något gott med i varje box
Grönkålspaj med valnötter & cheddarost, fänkålssallad med apelsin & oliver, bröd med aprikoser & linfrö, mjuk pepparkaka med lingon, dadel&valnötsbollar med citron samt möglig ost i form av engelsk stilton och dansk gräddädel
Koka löken tillsammans med ostronspadet. På ostronen smula stilton över 1/3 del, riven parmesan över den andra och färsk gåslever i kuber på den tredje
Gott till ostar med bra sälta, som cheddar och stilton. Förra söndagen åkte jag ner till bloggvännen och matfotografen Ilva Beretta i Pistoia, strax utanför Florens, för att tillsammans med henne göra ett kastanjejobb till Mat & Vänners julnummer
Vispa ihop ingredienserna till ostfyllningen och avsluta med att hälla dem över pajen. Pajdeg150 gram smör3 dl vetemjölen nypa salt (jag hoppade över det efter osten är så salt)Ev 2 msk vattenFyllning3 msk torrostade valnötter400 gram broccoli (ca 1,5 bukett)150 gram blandad grönmögelost, t ex Stilton och Danablu3 ägg2-2,5 dl mjölkSalt & svartpeppar2 dl vällagrad ost (jag hade Svécia 36 månader)Gör så här1. Lägg i ca 1/3 av ädelosten och 1/3 av de rostade valnötterna i botten medan pajdegen fortfarande är varm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.