Smaka av med lite fond, vitpeppar och salt, sätt åt sidan. Rulla musslorna i mjöl och slå av dem lite, rulla dem därefter i äggvispet och avsluta i ostpankoblandningen
Förut bodde jag i ett hus med altan och en helt underbar tomt, och att plötsligt sitta instängd i en lägenhet med en ful balkong har liksom varit lite som att
Här tillsammans med älgenBlanda lika delar finstrimlad vitkål, tunt skivad blekselleri och riven rödbeta med pressad citron flytande honung olivolja salt och peppar
Nu har ju föralldel inte soldagarna trängts med varandra den här sommaren - i alla fall inte i mina trakter - men vi hoppas det blir fler av dem, och då gäller det att passa på och utnyttja soltimmarna
Blanda matvete/dinkel med grönsakerna och tillsätt basilikan. I skrivande stund tittar jag ut genom fönstret och ser regndropparna rinna nerför fönsterrutan, tar en klunk varm kaffe och drar koftan lite tätare om mig
Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Att stå och skala och hacka ingredienser till en sallad, samtidigt som jag panerade och stekte fisk, det var nästan för mycket
Att fylla den med citronklyftor och/eller örter är ett bra sätt att få smak inifrån. Snarare väldigt lätt och du kan smaksätta den nästan hur som helst
Vi har skrivit resedagbok under resan och nu har vi även skrivit ett sammanfattande inlägg med lite vad vi tyckte om varje stad och det inlägget kommer även här imorgon
Igår blev det en potatissallad med selleri, äpple och dill. Där ska jag glömma allt vad januari heter och dricka cafe au lait, pain au chocolat och världens godaste sommarrullar
Utan att kolla något särskilt recept (eller snarare med hjälp av otaliga recept och salladsmonteringar genom åren i bakhuvudet) tog jag ingredienser som fanns inom räckhåll
Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Maken var sugen på potatissallad och jag på bearnaisesås. Så en kompromiss mellan oss blev potatissallad med dragon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.