Sega, knäckiga och chokladiga. Jag är i vanliga fall inte så förtjust i vit choklad, men om det är i något bakverk det verkligen är gott så är det som chocolate chip i chokladkakor
Blanda samman alla ingredienser i en assistent med vinge eller knåda samman det för hand. Rulla sedan ut till långa rullar lägg på bakplåtsklädd plåt och tryck till med fingrarna, strö över pärlsocker och in i ugnen 175grader ca 8-10 minuter
Lägg på plåt och tryck till med gaffel. Chokladiga möra och sega på insidan. Citronknappar med lakrits100 gram rumstempererat smörfinrivet skal av en citron0,5 tsk vaniljsocker0,5 dl strösocker2,5 dl vetemjölVispa ihop smör sockret och citronskalet med elvisp. Pensla med kallt vatten och rulla i1 dl strösockeroch 1. Sega chokladkakor100 gram rumsvarmt smör1 dl strösocker0
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Bred smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper
Min man gillar dem bäst medan jag gillar de ljusta bäst. Kakorna blir lite knapriga i kanterna men sega och mjuka i mitten, och det är ju Subways kakor också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.