men desto gladare när varma scones serverades med färskost och marmelad. Idag har vi lagat morotsscones och kan sätta oss till en god frukost innan den ljusnar
Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones. Finns det något lyxigare än att börja helgmorgonen med nybakat bröd
Det gjorde jag med de här sconesen. Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Blanda samman mjöl med bakpulver och salt i en skål. Klappa ut degen med mjölad hand till en stor kaka, ca 2 cm tjock. Tryck ut runda kakor med mått, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10–12 minuter
Underbar, smakrik, mättande veganrätt med inflamationsdämpande kryddor. Boken är en perfekt grundkurs och kokbok för ett liv med clean food som dessutom är extra ren och läkande
Man går upp en halvtimme tidigare och svänger ihop lite scones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man med sig allt och kryper ner i sängen igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.