Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke
Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Serveras varma med gott pålägg på. 1)Börja med att blanda alla torra ingredienser. 2)Riv morötterna och blanda ner bland de andra ingredienserna. 3 dl havregryn
Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Skär smöret i små bitar och tillsätt detta. Sconesmed graham. Grahamsmjölet ger lite smuligare scones. Idag bakade jag scones till den hjortroncurd jag gjorde förra helgen
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Blanda ned honung, citronsaft, havregryn, linfrön, pumpafrön och chiamjöl, och kör maskinen på lågt varvtal tills allt blandats
blandat med. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg
Så nu fick det bli scones, som jag inte gjort på hur länge som helst, med lite matigare touch. Att göra eget matbröd tycker jag är otroligt roligt och gott men tyvärr tar det ju ganska lång tid, för det mesta, med jäsning m
Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade sconesmed tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt)
Blanda ned havregrynoch hackad choklad, samt havremjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Det kan inte hjälpas, nog är det gott med något sött och knaprigt som avslutning på middagen, till en kopp kaffe eller te
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.