En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Påskens tårta blev sambons absoluta favorittårta, Budapesttårta. Går fort och smidigt att få ihop en färdig tårta då och passade bra då jag ville ha vispgrädde, Dulce de leche och bananer i
En Drömrulltårta är en klassisk chokladrulltårta med smörkrämsfyllning, uppskattad av många. Jag föredrar att låta Drömrulltårtan stå i kylen i minst en timme innan den serveras, mest för att smörkrämen ska få växa till sig och smaka gott och inte bara smör
Förvara tårtan i kylen. Marängbotten. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Jisses vilken kanonhelg vi har haft, solen lyser och värmer så gott, visst är det härligt. Vi har suttit ute i solen och bara fikat hela helgen, ha ha ja nästan i alla fall
Den här tårtan är verkligen barndom för mig. Månadens sötsak hos Söta saker handlar just om bakminnen och då fanns det ingen tvekan om att Majkens tårta skulle vara det jag bidrog med
(Vill man ha en hög tårta kan man ta fler ägg. Tårtan har jag sedan spacklat med kvarvarande dumlefluff, plaserat ut Maltesers (chokladgodis) över toppen på tårtan
Choklad och jordgubbar är ju en klassisk kombination så tänkte varför inte testa de i en tårta. Tillsätt smöret tills de smälter och sedan låt de svalna lite innan du häller på tårtan
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.