Här kommer då sista rätten i farsdagsmenyn, en otroligt god marängtårta. Denna måste ni bara prova. Superenkel att göra och fullkomligt smälter i munnen
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Tårtan passar utmärkt att göra när man har något kul att fira och vill bjuda på en mäktig och rik tårta
Sätt ugnen på 175-200 grader. Rosta nötterna till bottnarna lätt i ugnen. Gnid av skalen mot en handduk. Mal nötterna och blanda dem med siktat florsocker
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Då var det avklarat. Kalaset för att fira att man blivit ett år äldre. Tänkte att det kunde vara trevlig att köra på en söndagsmiddag för nära och kära
Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Chokladbotten. Sätt ugnen på 150 grader. Klipp ut bakplåtspapper enligt 2 bottnen på en 24 cm rund form med löstagbar kant, lägg på cirklarna och smörj riktigt (med smör), lägg åt sidan
Vi firade Jacobs födelsedag och till efterrätt gjorde jag en marängtårta med choklad och jordgubbar. Jag gjorde en hel långpanna, men om du bara vill göra en halv plåt så räcker det om du gör en marängbotten som du delar
Hej på er alla bloggläsare. Hoppas ni har haft en lika bra påsk som jag. Här har vi haft härliga vänner på middag, både på Skärtorsdagen och självaste Påskafton
Som jag tidigare har nämnt hade vi mellan åren 2004-2008 egna konditorier i Stockholm. Snart är det ju också bröllop i Stockholm och då äts en mycket speciell tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.