Schilianka
Milda.se
Milda.se

Schilianka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g lax i bit
  • 1 purjolök
  • 1 bit rotselleri (125 g)
  • 1 morot
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 Knorr fiskbuljongtärningar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 knippe persilja
  • 1 lagerblad
  • 1 ½ krm smulad
  • torkad timjan
  • 15 gröna urkärnade oliver
  • 1 msk kapris
  • Milda Fraiche (en klick på toppen)

Beskrivning

    Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala och strimla selleri och morot.

    Lägg Milda i en gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När margarinet tystnat och blivit svagt brynt – mjukfräs grönsakerna utan att de tar färg.

    Koka vatten, buljong, vitlök, tomatpuré, hela persiljeknippan, lagerblad och timjan under lock ca 5 minuter.

    Skär bort ben och skinn och skär laxen i tärningar. Ta upp persiljan och lagerbladet. Lägg i laxen och sjud ca 5 minuter.

    Hacka persiljan och skiva oliverna. Blanda ner med kaprisen. Smaka ev av med salt. Låt en klick Milda Fraiche kröna verket.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.