Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Tag ut och låt vila några timmar före servering. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat
Koka socker, citronsaft och vatten till en gyllene karamell, som ryker lätt. Snitta vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur de svarta fröna
Jag är också en stort fan av creme brylé. Jag är nämligen en "sucker" för Crème Brûlée och beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
Crema catalana på kanel och vanilj med citrussalladPortioner. Vispa upp strösockret med äggulorna och blanda med mjölken och den utrörda majsstärkelsen
Tillsätt creme fraiche och låt puttra en stund. Hacka lök, vitlök, paprika, chili och basilika. Smula över fiskbuljongtärningen och krydda med salt och peppar
Klassiker som ofta är smaksatt med vanilstång, krämig, len och förbannat god. Kul att prova lite annorlunda smaksättningar, här har jag använt rosmarin och lite rivet citronskal och resultatet blev riktigt bra
Vispa upp strösockret med äggulorna och blanda med mjölken och den utrörda majsstärkelsen. Fördela blandningen i ugnsfasta portionsformar och ställ dem i vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.