Savory cheesecake – smörgåstårta
Vibrant Food Stories
Vibrant Food Stories
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 minuter Koktid: 20 minuter Portioner: 6-8
  • Rödbetskräm
  • 2 små rödbetor, hackade i små tärningar (ca 2 dl)
  • ½ dl vita bönor (lima- eller cannellinibönor)
  • ¼ tsk salt
  • valnötter, ca 10-12 stycken svartpeppar, efter smak
  • Cheese cream med pepparrot *
  • 1½ dl (150g) cashew creme cheese (se under för instruktioner), eller creme cheese, naturell
  • 2 msk pepparrot, färskriven
  • 1 tsk citronsaft
  • ¼ rödlök, finhackad
  • gräslök, för garnering
  •  
  • *Cashew creme creme, ger drygt 1½ dl
  • 150 g cashewnötter, blötlagda i varmt vatten i 30 minuter (eller i kallt vatten, över natten)
  • 1 generös nypa salt
  • ½ dl vatten
  • Tunnbröd med bovete
  • ½ dl kokosmjöl
  • 2 dl bovetemjöl (alt teffmjöl)
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl havremjölk (alt valfri mjölk)
  • 1 nypa salt
  • 20-25 minuter eller tills tunnbröden har fått en gyllen färg på kanterna.
  • Ta ut och låt bröden svalna lite.
  • Horseradish creme cheese
  • 1½ cashew cheese (se notes for recipe) or natural creme cheese
  • 2 tbsp horseradish, freshly grated
  • 1 tsp lemon juice
  • ¼ red onion, finely chopped
  • chives, for seasoning
  • Buckwheat flatbread
  • ¼ cup coconut flour
  • ¾ cup buckwheat flour (or teff flour)
  • ½ cup potato flour
  • 2 tbsp psyllium husk
  • 2 tsp baking powder
  • ¾ cup oat milk (or milk of your choice)
  • 1 pinch of salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.