Sauce Espagnol
Milda.se
Milda.se

Sauce Espagnol

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk Milda mat & bakmargarin
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 ½-2 msk konc Knorr Kalvbuljong
  • 1 krm sockerkulör
  • salt
  • vitpeppar
  • malen

Beskrivning

    Smält Milda mat & bakmargarin på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjölet och låt det skumma ihop på botten utan att det får färg.

    Ta av kastrullen från plattan så att det får svalna något och vispa ner vatten och buljong på en gång. Låt såsen koka upp och koka i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner. Rör över hela botten i kastrullen för att undvika vidbränning. Tillsätt sockerkulör och smaka av med salt och peppar.

    Smaksätt såsen med t ex vin, tomatpuré, paprika, grönpeppar, svamp eller brynt lök.

    Servera till stekta kötträtter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.