1 kanelstång
Toppingvispad grädderivet apelsinskal och riven choklad Koka upp mjölken med kanelstången. Dra av kastrullen från plattan och ta ur kanelstången. Tillsätt den mörka chokladen och ett stänk cayennepeppar. Låt chokladen smälta i mjölken under omrörning. Häll upp i koppar och toppa med vispad grädde, rivet apelsinskal och riven choklad. Om man föredrar lite sötare chokladsmak kan man ha i en matsked socker tillsammans med chokladen. Nötcigarrer (4 stycken)
Varmchokladmed skumtomtar och vit choklad. Att dricka varmchoklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
tjock, krämig och med intensiv chokladsmak som kommer från riktig choklad. Trots det har jag fina barndomsminnen från sportlov med mycket snö och många timmar skidåkning i de sörmländska skogarna
Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varmchoklad på den och en smoothie
Varmchokladmed chili,. Finns det något som smakar bättre än lite varmchoklad framför brasan. Hacka chokladen och ha i den i mjölkblandningen och vispa tills det blandats ordentligt
Man kan ju göra så mycket gott med Nutella (som min Nutella cheesecake till exempel) men jag tror att många inte tänker på att man även kan använda den för att göra världens godaste varmchoklad
Grovhacka chokladen och strö den över frukten i formen. Servera med vispad grädde. 1 100 g mörk choklad, 70 %. Strö över kokos och gratinera i ugnen tills chokladen smält och kokosen fått fin färg, cirka 10 minuter
Häromdagen gjorde jag Varma Mackor Jalapeño Cheese/Skinka/Tomat som blev suveränt goda, jag kunde inte släppa tankarna på dessa mackor så jag blev tvungen att göra lite fler och denna gång med lite olika smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.