1 tsk
malen kanel Blanda allt i en kastrull och koka upp under omrörning på medelhög värme. Låt sjuda ihop i 2 minuter Ta av från plattan och låt smeten svalna. Ta sedan två ugnsplåtar med bakplåtspapper och klicka med hjälp av två teskedar ut små jämnstora klickar av havresmeten. Tänk på att behålla mellanrummet mellan flarnen då de rinner ut. Grädda i 150 grader i 12-14 minuter tills att de fått en härlig gyllenbrun färg. Ta ut och låt dem svalna på plåten. Apelsinsmörkräm:
Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp pajformen med rabarberna, sockra och strö över kanel. Serveras med hemmagjord vaniljsås, vaniljglass, eller vaniljvisp
Passar exakt lika bra med en stor kula halvsmält vaniljglass som vaniljsås. Som jag har förstått det så fanns det rikligt med bär på vissa ställen och så gott som inga på andra ställen
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
Fler recept från Saras Smaker hittar du här. Börja med att finhacka matjessill, gräslök och ägg. Blanda sedan ner hacket i en bunke tillsammans med Västerbottenost och crème frachen
Knäck görs klassiskt på lika delar socker, grädde och sirap och smaksätts sedan med hackad mandel. Jag har nog förätit mig lite på den klassiska knäcken med åren
En sommartårta med italiensk twist. Smörj och bröa en rund bakform med lös botten. Tvätta och skala rabarbern, skär den i tunna skivor och blanda med sockret i en kastrull
Fler recept av Saras Smaker hittar du här. Låt svalna medan kolan kokas. Sänk plattan något och var noga med att vakta den hela tiden, annars kokar det lätt över
Fler recept av Saras Smaker hittar du här. Börja med att smälta choklad och smör i ett vattenbad. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull och vispa upp med en visp
Men igår var jag sugen på något sött och gjorde en därför knäckiga kokoschips med smak av kanel. Tillsammans med smält mörk choklad blir de en utmärkt liten chokladpralin till kaffet på maten
Ha i de passerade tomaterna tillsammans med vitlöken som pressas i och ingefäran. Smaka sedan av med salt och cayennepeppar och saknas det lite syra i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.