Saras Smaker: Knäckiga kanelflarn med apelsinsmörkräm
Dalaliv
Dalaliv
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 fl
  • 15 dubbla
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 1 1/2 kr salt
  • 1 tsk malen kanel Blanda allt i en kastrull och koka upp under omrörning på medelhög värme. Låt sjuda ihop i 2 minuter Ta av från plattan och låt smeten svalna. Ta sedan två ugnsplåtar med bakplåtspapper och klicka med hjälp av två teskedar ut små jämnstora klickar av havresmeten. Tänk på att behålla mellanrummet mellan flarnen då de rinner ut. Grädda i 150 grader i 12-14 minuter tills att de fått en härlig gyllenbrun färg. Ta ut och låt dem svalna på plåten. Apelsinsmörkräm:
  • 125 gr smör rumstempererat
  • 1 dl florsockerrivet skal från
  • 1/2 tsk vaniljpulver alt
  • 1 tsk vaniljsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.