Saras lyxiga saffransknutar
Lyckans smed: recept på lycka
Lyckans smed: recept på lycka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 bullar Saffran
  • Blanda
  • 5 dl vatten
  • mindre än 15 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl socker
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 170 g rumstempererat smör
  • 1 ägg
  • 25 g saffranssirap*), ca 2 msk, (eller ett koncentrat med två påsar saffran, lite socker och en skvätt konjak)
  • i en bunke och knåda för hand, eller i en assistent med degkrok i cirka 10 minuter tills degen är smidig. Jag körde den i mixer
  • Du kan också göra valfria snurror av remsorna
  • Låt knutarna jäsa på plåt i rumstemperatur under en bakduk till dubbel storlek, i cirka 40 minuter
  •  
  • Saffranssirap
  • Koka upp
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk glykos
  • 1/2 dl vatten
  • till 103 grader
  • Tillsätt
  • 10 g trådsaffran (-spistiller)
  • 1 msk konjak
  • (Du kan också göra ett enklare koncentrat med några påsar saffran, lite socker och en skvätt konjak.) Förvara i kyl.
  •  
  • **) Smörfyllning
  • Blanda
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  •  
  • Nöttosca
  • Koka upp
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 100 g glykos
  • 1 dl strösocker
  • och låt koka tills det släpper lite från kanterna och har en gyllenbrun färg. Låt svalna.
  • Rör i.
  • 150 g grovhackade pekannötter
  • 150 g skållad, grovhackad sötmandel

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.