I veckan reste jag till Vietnam och tillbaka. I alla fall i fantasin. Den fantastiska vietnamesiska nudelsalladen från kokboken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter fick mig att ta en resa i fantasins underbara värld
Jo minsann, det blev en tur på Östersjön i dag för vår del. Vi stack iväg tidigt i morse med Katamaranen som tog oss till Rönne där vi vandrade runt några timmar
Såsen som vi hade till är en turkisk yoghurt med en klick creme fraiche och citron, salt och peppar. Jag lagade fetaostfyllda biffar till middag idag och serverade en god sallad till med spenat, babytomater, fetaost och päron
Igår kväll tog Michael och jag en tur tillbaka till sommarens semestermål Toscana. När man avbryter varandra flera gånger under middagen för att säga "Vad grymma vi är", "Asså, det här var bara så jävla gott" och "Vad nöjd jag är", det måste bara betyda att maten var lyckad
Eftersom jag är lite halvskåning sådär så gillar jag så klart äggakaka. Mina barn ÄLSKAR äggakaka. Det är ju en rätt som är både snabb och billig, enda minuset är väl om man tänker på midjemåttet
Igår gjorde jag en tidsresa tillbaka till barndomen. Jag upplevde hur jag satt i Farmors kök och på Mormors veranda med de svenskaste av svenska dofter i näsan - stekt fisk, kokt potatis och dill
Siden den ble publisert rett før påske, synes jeg det passet fint å skrive om mat på tur. Vi spenner på oss skiene om vinteren, går på blåbærtur om høsten og legger ut i båt om sommeren
Ytterligare ett smarrigt recept från familjen Johansson. Dom levererar alltid så himla goda recept. Detta åt jag med nån ny sorts korv som var med äpple och bacon in, kan inte påstå att jag kände någon smak av det, men god var den i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.