Till nyår gjorde jag en sås med balsamvinäger i. Resultatet blev en mustig sås med mycket smak. Krydda såsen och red ev av den med lite maizenamjöl blandat med lite vatten
För er som har missat det så kommer det här igen, dock med vissa korrigeringar. Dela kycklingfiléerna en gång på längden om de är stora och krydda med salt, svartpeppar och oregano
Börja med att skära skåror i den feta sidan på lammracksen. Tänk på att använda en mjuk och lätt balsamvinäger till såsen eller strunta i balsamsåsen och servera vitlökssmör till i stället
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Sätt ugnen på 225°. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form
Tillbehören kan man variera men det är jättegott med ugnsrostade rotsaker. Kycklinglårfilé, salt, svartpeppar, torkad oregano eller basilika, parmaskinka, färskost med någon smak, vispgrädde, balsamvinäger, kycklingfond eller kycklingbuljongtärning, vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.