För ett tag sedan fick vi leverans av Brobergs fisk med fiskar jag aldrig tillagat bl a ryggfilé av Långa och Marulk så gissa hur sugen jag då var på fisk
Även picklad gurka och rödlök kan du hitta på andra ställen, men testa gärna vinäger istället för ättika och dra då gärna upp på fördelningen syra lite jämfört med ättika
Smaka avmed salt och vitpeppar. Salta och lägg i medelvarm panna. Red av såsen med lite maizena. Helst så ska de serveras rosa, annars får du gå högre med innertemperaturen
Sjuden torsk på en bädd avsparrispotatismed grön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Tag soppan av spisen och låt svalna något, mixa slät med en stavmixer. Krydda med salt- och vitpeppar. Mixa dillen med hälften av grädden riktigt fint till en slät massa
Till den här middagen tog jag de tunna revbenen och kryddade med bara örtsalt och vitpeppar. Vill Du ha recept på en vanlig Lammstek med Rödvinssky, så hittar Du den Här
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Vispa ner gelé i såsen, smaka avmed salt och peppar. Red av såsen med maizena till önskad konsistens. Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan
Krydda med salt, svartpeppar och dragon. Eftersom det varit glest med pajätande här hemma. Så släng ihop lite purjo, champisar, grillad kyckling och lite mer
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Smaka avmed flingsalt. PICKLAD RÖDLÖK MED VIT BALSAMVINÄGER OCH RÅSOCKER. Den här lilla burken gjorde jag häromveckan till blandat småplock som serverades med tortillabröd
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.