Rosta macadamianötteri en het stekpanna. Tillsätt smör och choklad och koka upp på nytt. Blanda försiktigt samman alla ingredienser utom nötter, utan att köra in för mycket luft i massan
Hur gott är det inte med choklad och karamell. Ingredienser. Grovhacka chokladen. Man orkar inte med mer än en muffin med den mastigachokladigheten och den mumsigafrostingen
Bred chokladen över kakan och toppa med kringlor och flingsalt. Blanda alla ingrediensertill kakan. Häll smeten i formen och tryck ut med baksidan av en matsked
Doppa grönkålschipsenichokladen och vänd sedan i nöt- och chiliblandningen. En munsbit av dessa grönkålschips och smaklökarna har en spännande resa framför sig
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vitachokladknappar
Pricken över i är toppingeni form av hackade nötter (jag brukar ta pistaschnötter och macadamianötter) som man strör liteflingsalt över, som utgör en ljuvlig kontrast
Hacka hälften av den vitachokladen och blanda ned den tillsammans med nötterna och hallonen. Göteborgs Kex arrangerar även i år en baktävling med ett flertal bloggar som deltagare, Bageriets bake off challenge kallas den och jag blev inbjuden och har slängt ihop en kaka, man fick göra tre varianter om man ville men på grund av tidsbrist så blir det bara en för mig den här gången, testa den gärna
Skär sen smördegen i remsor på varje sida om chokladen. Även om det är litefattigt nu innanbarnbidrag och lön så kanske man vill unna sig nån god efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.