250 grader
Vispa äggen pösiga tillsammans med brun farin och honung. Smält smör och choklad i micron till 55 grader Blanda flingsalt, vetemjöl, kakao, bakpulver och nötter. Häll ner i chokladblandningen och blanda till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper i en
Blanda kokosen med vaniljsocker och kanel. Här kommer ett förslag på vad man kan göra med dem. Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla
Vispa äggvitorna medsaltetmed elvisp till hårt vitt skum. Mixa dadlar med äggulor, citronsaft och skal i matberedare eller med en stavmixer till en slät smet
Strö över saltflingor, vallmo och resten av citronskalet. Servera med vaniljglass. 1 Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en låg form, 26 cm, gärna med löstagbar botten. Värm ugnen till 180 grader, nagga botten och grädda i 10–15 minuter. Häll i grädde, socker, sirap och vaniljsocker och låt koka i cirka 20–25. 3 Tvätta citronerna, torka dem och riv skalet fint. Ställ tillbaka i kylen och låt stelna i ytterligare 1–2 timmar. 1/2–1 tsk flingsalt
Den ska vara Salt o saftig och gärna smaksatt med vitlök eller peppar. Saltoch peppar. Ibland köper jag med mig en bit varmrökt lax hem från lokala fiskhandlaren
Tillsätt rivet citronskal och smaka sedan av med pressad citron, saltoch peppar. saltoch peppar. Parmesanosten är salt men det kan ändå behövas en del salt för att få en riktigt god smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.