Uppdrag 2 i SaltåKvarns smakråd var att utvärdera följande produkter från SaltåKvarn. Olivolja ClassicoVit BalsamvinägerVita bönor små torraPumpakärnorVi fick med ett recept på Panzanella
Jag har aldrig varit på Saltåkvarn med jag har båda kokböckerna därifrån. Igår lagade vi Fyllda squash- och auberginerullar ur boken Året runt med Saltåkvarn
Den här varianten av kanelbullar eller kanelsnäckor kommer från Saltåkvarn. Kanelsnäckor a la SaltåKvarn45-50 stFördeg160 g jäst1 liter mjölk (3%)3 st ägg1120 g vetemjöl specialVarm mjölken till 37 grader
Där står recept på Nötkolatårta , Kvarnkakor , Mina havrekakor , Sonjas drömmar och Knäckkakor. Eftersom jag endast har tillgång till en enda sida av vad som en gång i tiden har varit en längre artikel i Land, kan jag bara gissa mig till att någonstans i vårt avlånga land har det funnits (finns kanske fortfarande) ett café med namnet Kvarnen
Santa Marias med kvarn. Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Jag använder just nu Ramlösa Kvarns mjölsorter mycket. Hönökakor är så gott och sådär lagom tjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna
Lägg fisken i en smord ugnsform, och kvarna över en aning salt. Kvarna också över lite svartpeppar. 4 portionsbitar torskrygg à ca 150 - 175 gsalt från kvarnlite pressad citron1 kruka persilja knappt - jag hade knipsat lite av den tidigare1 stor vitlöksklyfta½ dl solrosfrön½ dl cashewnötter1 tsk persaillade - härlig kryddblandning, se nedan vad den innehållerca 25 g färskriven parmesan1 dl fin, kallpressad olivoljaca 12 små körsbärstomater eller romanticatomatersallad på mixad grön sallad och lättkokta sockerärtorcitronklyftorolivolja, svartpepparBörja med peston. ca 150 - 175 gsalt från kvarn
)Salt & vitpeppar från kvarnGott till. Koka upp den skalade potatisen till den blir mjk och vispa fluffigt med värmd mjölk och smör, kryda med salt & vitpeppar från kvarn
Svartpeppar från kvarn. Salt från kvarn. Svartpeppar från kvarn. Salt från kvarn. Även om det regnar och är mörkt och det inte lockar att gå ut och grilla så kan man alltid ta fram grillpannan på spisen inne
Smaka av grytan med salt & peppar från kvarn. 900g Grytbitar av nöt, gärna märgpipa3msk Smör/Rapsolja3 msk Tomatpuré2 st Gula lökar, i stora klyftor2 Stora morötter7-10 st Enbär3 msk Dragon0,5 msk Viltkrydda13 dl Vatten + lite att späda med om det kokar in förmycket1 dl Koncentrerad kalvfond2 dl Torkade trattkantarellerSalt & Peppar från kvarnSåhär kan man göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.