Strimla laxen och servera tillsammans med salsan och en bit bröd. Se måttangivelserna mest på ett ungefär så där och smaka er fram under tiden ni rör ihop salsan så ni får den precis så het, syrlig eller mjuk som ni vill ha den
Låt laxen stå tills din potatis kokat klart samtidigt som du gör salsan. Jag har dessutom serverat den med likaledes gröna tillbehör i form av en krispkrämig salsa på avokado och gurka
Lägg upp laxen på salladen och klicka över Salsa Verde. Skär laxen i 3 cm stora kuber. Blanda 1 msk salt och 1 msk socker och gnid in laxbitarna i blandningen. Torka av laxen väl med papper och bryn den i het stekpanna 1–2 minuter på varje sida tills den blir ”sotad”. 500 g Laxfilé
Skåra upp laxfiléerna på mitten, lägg på ugnsfast form och lägg in en linje av ostblandningen. Laxfilé med pepparrotfärskost4 färdiga laxfiléer2 msk riven pepparrot200 g philadelphiaost1/4 tsk saltMosa samman salt, ost och pepparrot. Salsa verde2 dl rapsolja2 dl basilika0,5 dl persilja2 vitlöksklyftorsaften från 1 citroncestet av 1 citron1/2 dl ströbröd1/2 tsk saltmald vitpeppar efter smakMixa ingredienserna och låt vila 15 minuter. 4 färdiga laxfiléer
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.