Salladpå havskräfta, rostad majs, avokado och bondbönorPortioner. Det går lika bra att lägga upp det som en traditionell sallad, toppa med havskräftorna och ringla över citroncrèmen
Blanda rotfrukter, linser och salladpå ett stort fat. Gör så här Sätt ugnen på 225°. 1 liter blandad grönsallad. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg blandade rotfrukter rödlök, morötter, palsternacka, rödbetor 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk hackad färsk rosmarin 1 burk linser 1 liter blandad grönsallad 250 g skivad rökt skinka Sås
Skala vitlöken och lägg ut klyftorna på plåt med bakplåtspapper. Blanda de rostadegrönsakerna med sallad, oliver, kronärtskockorna och strö sedan över salladsnötterna
Köttet från hönan och grönsakerna gör sig perfekt i en kall salladpå ris och inlagda grönsaker – utmärkt sommarmat som gör sig perfekt en varm sommardag med ett glas rosévin
soppan kan med fördel göras pårostade rotfrukter och grönsaker som du har över efter en annan middag – gör mycket (dubbel sats minst) och lägg det överblivna i låda i kylen eller frys in för att sedan få till denna soppa snabbt och enkelt
Inte minst för allergiker kan också salladen ofta vara en räddning på julborden för den innehåller sällan gluten, ägg, laktos eller nötter (fast salladen med valnötter och ädelost är här ett undantag då
Jag har verkligen fått dille på goda sallader. Mycket grönsaker och underbart gott och mättande. Till en portionca 1 dl kokt matvetenågra färska champinjoner, skivade och frästa i lite olja - krydda med salt och pepparen bit av vardera palsternacka, morot, rödbeta, paprika och squash – skurna i bitar och rostade i ugnen med lite olja och krämig balsamvinägerlite strimlad rödlökca 1 dl stora vita bönor½ avokado skuren i bitarfärsk bladspenatlite pressad citronLägg upp allt på en tallrik och njuuut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.