Lättaste salladen i världen men oj vad gott det är. Efter förra veckans lunch med Elin och en massa prat om Barcelona och Paris blev jag så sugen på tapas
Blanda den med dressingen. Skölj och strimla purjon. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. 2 tsk italiensk salladskrydda. Dressing1 msk vinäger 1,5 msk vatten 1,5 msk olja 2 tsk italiensk salladskrydda 0,5 dl fint skuren eller mixad persilja, basilika eller annat kryddgrönt salt peppar
Tärna paprika och gurka. En av rörorna han syftade på var just svartabön-salladen. Men när det kommer till sallad håller han helst munnen stängd – eller tar ett pliktskyldigt litet blad för att inte verkar oartig
När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvarta bönor och tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
Blanda med bönor, chili och hackade örter. Salladenmed krispig cosmopolitansallad, hyvlad morot och vita bönor blandade jag med lite örter och en gnutta chili
Jag tycker den är så god att jag till ochmed blandar tärningar av vattenmelon i pastasalladen. Den ger salladen en spännande smak med karaktär samtidigt som den binder samman spenaten, mangolden, mache eller vad jag nu har för bladgrönt i salladen för dagen
Några dagar efter hemkomsten kikade jag in hos härliga bloggarna Anki och Håkan, alias Mårtenssons, som också bjöd på en salladmed just bresaola, så då blev jag ännu mer inspirerad
salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. salt och peppar. 1 burk/kartong (380 g) svarta bönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.