Servera laxenmed crème fraiche grönsaker och kokt potatis. Skär laxen i 4 bitar. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxen 1-2 min/sida. 500 g gravad lax i bit. 4 salladslökar
Börja med såsen. Blanda crème fraiche med senap, dragon, honung, salt och peppar. Skär laxen i 4 bitar. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxen 1-2 min per sida. 500 g gravad lax i bit. 4 st salladslökar
Servera citronklyftor och grönsallad till. Smaksätt med salt, peppar och dill. Hälften av mjölken kan ersättas med grädde och dillen kan varieras med gräslök
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Lägg ihop laxfiléernamed köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del. Fast det är gott till lunch med ett kokt ägg också, eller i pastasåsen, eller som förrättssnurra med god fyllning
Strimla laxen och servera tillsammans med salsan och en bit bröd. Eftersom vi närmar oss helgen så tänkte vi att det kanske skulle passa fint med en god förrätt som ni kan ha och smaska i er
(Har ni några tips så dela gärna med er. Jag gravade laxen enligt detta recept, och senapskrämen och receptidén kommer från duktiga Pytte och hennes bok Bjud hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.