Jag brukar tvätta dem noga och låta skalet vara kvar, men det väljer du. Skrubba betorna, dela demom de är stora, lägg i en ugnsfast formmed citronerna (halvera dom först)
Idag fick avokadon toppa minsalladsom jag slängde ihop av lite rester i kylen. Kall, rostad, potatis (alla som älskar kall potatis, räck upp en hand) och några tomatersom jag slängde in i ugnen så att de bakades till perefktion
(Märker att jag verkligen har saknat potatisochrödbetor tillagade i ugn. Fick medmig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
rivet skal och saft av ½ lime. 1 kg färska rödbetor. 1 dl saltrostad mandel. 50 g röda mangoldskott. 50 g Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 150 g Castello® Blue 1 kg färska rödbetor 1 dl saltrostad mandel 1 ask hallon à 125 g 50 g röda mangoldskott 50 g Arla® Svenskt Smör rivet skal och saft av ½ lime
Jag är för tillfället helt insnöad på tarmenoch dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner ochfermenteradmat
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsalladmed kinakål och granatäpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.