Receptet kommer från Lisa Lemke och fanns med i det senaste numret av tidningen Lantliv. Några av de polka- och gulbetor jag skördat under hösten har jag lagt in, eller "picklat" som är det ord man använder just nu
Smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet från de skivade betorna. Toppa med getaostkräm och sallad. Lägg kokta och skivade rödbetor på ett fat och ringla över dressingen
Slå på olja, vinäger och fond, blanda runt och smaka av med flingsalt och svartpeppar. Skala och skiva betorna mycket tunt (använd gärna en mandolin) och ansa och skiva rädisorna
gulbetor. 1. Koka upp vatten, honung, ättiksprit, salt, curry och gurkmeja i en kastrull. 2. Ansa och skär moroten, kålroten och gulbetan i små tärningar
Nyponmarmelad med muscovadosocker. Med vanilj. Sallad med granatäpple och parmesan. Sallad med granatäpple och parmesan 1 huvud rosésallat 1 påse ruccola 1 dl rostade valnötter 1 granatäpple Parmesanost 3msk Ol
500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
När vi för några helger sedan hade vårt årliga kräftkalas, då vi bland annat bjöd på Västerbottenpaj med gyllene kantareller och Varm brietårta med tomat, basilika och persilja, fanns även dessa Bakade betor på buffébordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.