I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Klassisksallad från Rivierans huvudstad Nice som är utmärkt och framförallt väldigt god low-carb. Avnjuts helst med ett glas kallt rosévin, allra helst från Provence
Jag har länge drömt om att hitta en brygga mellan vit fisk och rött vin. Den mörka kompott innehållande rödvin, oliver, kanel och soja med mera som jag gjorde den här kvällen var mer annorlunda än god - åtminstone i längden
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Här kommer en egen tolkning på den franska salladenSalladNicoise. I en sallad är det viktigt med bra och smakrika råvaror, tomaterna är extra viktiga tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.