Minmamma brukar sedan många år tillbaka baka en väldigt god julkaka. Jag använde mig av mammas recept, och korsade det med mitt bästa recept på muffins
Tårtan kallas också herrgårdstårta, glömmingetårta, pinocciotårta och brittatårta. Jag har tidigare lagt ut ett recept på denna, men det här receptet kommer från mamma och är ännu godare
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter ( eller nån minutmindre om man vill ha den extra kladdig =). Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet
Skär paprikorna i mindre bitar. Tillsätt curry och bryn lök och paprika i någon minut. Häll i hönsbuljong och grädde och låt koka i ca 10 minuter. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter
Grädda i 200° i ca 40 minuter. EN LÅNGPANNAUGN 200°NÖDVÄNDIGHETER300 g smält smör5 dl socker4 ägg2 msk vaniljsocker5 dl mjöl2 tsk bakpulver2 tsk kardemumma 5 dl tärnad rabarberGÖR SÅ HÄRSmöra och bröa en långpanna
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Fördela den blandade såsen över köttfärsen och grädda i ugnen på 250 grader i 10-15 minuter
Marinera i ca 30 min. Sätt in formen i ugnen 225° i ca 25 min, längre tid om det är stora filéer. När 10 min av tiden i ugnen är kvar tag ut formen och fördela créme fraichen mellan kycklingbitarna , vill man ha en fastare sås kan man reda med lite mjöl
Ibland önskar jag att jag bodde lite närmre mina föräldrar, men så tänker jag en gång till och inser att vi faktiskt träffas ganska ofta trots att det är två och en halv timme till Skåne, och då känns det lite bättre igen
Eftersom det är min fina mamma som lärt mig att göra den bästa blomkålsstuvningen för länge, länge sedan finns det inget riktigt recept, men jag gör ungefär såhär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.