och hittade ett recept på saftigsockerkakamed riven mandelmassa. ) om man nu har mandelmassa hemma, annars kan man baka saftigsockerkaka ändå, utan mandelmassa
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftigsockerkaka som är en av ingredienserna
(min honung var smaksatt med saffran). Blanda kokos med vetemjöl och bakpulver. Bred ut den i en stor långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper, ELLER två stycken långpannor ca 12x35 cm
Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Helt enkelt en vanlig sockerkaka. vaniljsocker eller rivet citronskal, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen
Ingredienser Portioner. 1 kaka 3 ägg 3 dl strösocker 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl mjölk 50 g smör eller margarin Smaksättning kardemumma malen ingefära rivet skal av grapefrukt eller annan citrusfrukt solroskärnor färsk basilika eller citronmeliss Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
100 gr margarin smält3 stora ägg2,5 dl socker1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 msk rapsoljaRivet skal och saften från en citron 1 dl mjölk4,5 dl vetemjölVispa ägg och socker poröstBlanda alla torra ingredienser i en bunke
Blanda försiktigt ner mjölet, som blandats med bakpulvret, i äggsmeten. 10 cocktailbär i olika färg - allt hackat i mindre bitar och blandat med 2 msk mjöl
Eller rör med slev. Den här sockerkakan är både god och enkel att göra. Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.