Så vi kokade saftpå förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Koka upp vinbärssaften med socker och smör. Blanda pektinet med 2 msk socker och blanda ner det i saften. Koka saften till 109° (använd sockertermometer) och fortsätt sedan att koka i 15 minuter under omrörning med träslev. 500 g rödavinbär
Vänd sist i vinbären och häll upp smeten i formen. Garnera med siktad florsocker och vinbär. Kladdkaka med vit choklad, havssalt och rödavinbär200 g margarin eller smör200 g vit choklad (jag använde Guido Castagna)1. 5 tsk mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vit choklad)2 dl vinbär blandade med 1 msk strösockerSmörj och bröa en rund form med avtagbar botten. Sätt ugnen på 175 grader. 2 dl vinbär
Vinbär kan man ju göra en hel del med, som saft, gelé och bakverk. Jag brukar koka kräm på krusbär men ni kanske har några bra tips på vad mer man kan använda krusbären till
Sila av och tappa på flaskor. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Men du kan i princip addera citronsaft till alla fruktremmar bara för smakens skull. Lägg en bakmatta i silikon eller bakplåtspapper på en plåt och häll i purén
Kommentarer
sefanja
Blev väldigt god och frisk saft! Går fint att använda Ikeas flaskor, så länge man tar bort korken innan man lägger dom i ugnen ;)
Logga in eller Registrera för att kommentera.