Och det gjorde han med den här soppan, som är en riktig klassiker hos oss. Jag var nästan på väg att formulera en svarstweet om olivolja och kanske lite vinäger, men kom på mig själv i rättan tid
Mosa sköljda och avrunna kikärter grovt med en gaffel i en skål. Skala rödbetor och riv dem grovt. Tillsätt linserna och mosa ihop med pressad vitlök, ströbröd, mjöl, salt och peppar
Späd med lite vatten eftersom om grytan blir alltför tjock. Har tidigare gjort en liknande vegetarisk men valde idag att tillsätta även lite kryddig och god korv
Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. Avsluta med 1 dl svarta oliver
Mor min är fenomenal på att trolla fram smarriga röror med bönor och slikt. Enkelt och mycket gott. Smaka av med salt, peppar och ett par droppar olivolja
Ta ut dem och blanda dem med olivolja, rosmarin, parmesan och salt medan de fortfarande är varma. Man kan ha dem till så mycket - som de är i sallader, till hummus, till falafel, som bas i tårtor, och som nu till snacks
Ingredienser Portioner. 4 2 förp kikärter (à 390 g) 150 g vitost i bit (20%) 200 g färsk spenat 250 g pajdeg 6 ägg Att ha hemma 1 msk olja 4 dl mjölk 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.