I år med bara helt vanliga kräftor. De var riktigt goda, med mycket dillsmak. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat. Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Servera med ett bröd och citronklyfta. Gratinerade kräftor. Om du vill ha bröd = Vitlöksbröd, ta olivoja pressa vitlök rosta de i ugnen och servera till kräftorna
Ibland kan det dock räcka med något litet bara för att få det där söta, goda avslutet. Pannacotta är ett säkert kort och så här till jul smaksätter vi den självklart med saffran
Pannacottan kan vara smaksatt med vanilj eller nästan vad som helst. Men såhär i juletider gör jag den gärna alldeles gyllene saffransgul med ett tunt lager vackert röd gelé på tranbär eller lingon
Saffranspannacottamed björnbärsspegel. 4 port. 5 dl grädde. ½ dl socker. 1 pkt saffran. 2 st gelatinblad. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter
Garnera med krossade pepparkakor och passionsfrukt. Saffranspannacotta. Du behöver4 personer2 gelatinblad5 dl vispgrädde1 paket saffran1/2 dl socker1 tsk vaniljsockerKrossade pepparkakorPassionsfruktGör såhärLåt gelatinet ligga i vatten ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.