Så var det lördag igen, då brukar jag dela med mig av ett recept på något litet sött och gott. Idag ser det tyvärr annorlunda ut hos många, godis har blivit något både stora och små äter alla veckans dagar
Värm grädd- och mjölkblandningen. Snitta vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Hysta ner sockret, vaniljstänger samt vaniljfröna i grädd- och mjölkblandningen
Detta är en vaniljpannacotta som jag har toppat med "Bara Bär" Passerade Mango och Havtorn. Tanken hade varit att spritsa ett spindelnät i choklad och lägga i kylen, sedan lägga den över desserten med en liten plastspindel, men som sagt räckte inte riktigt tiden till
Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kardemumma, vaniljstång och -frön. Krama ur gelatinbladen och. Ta bort vaniljstången och koka upp grädd- och mjölkblandningen igen
Vid det här laget vet ni att jag gillar att experimentera i köket, ett av experimenten i helgen var en uppfriskande fläderbloms- ochvaniljpannacotta som serverades med jordgubbar
//Matilda Vaniljpannacotta med stekt äppel och havresmul. I alla smaker och former. Pannacottan toppade jag med äppel jag stekt och så knaprigt havresmul som jag stekte först
Till gräddig vaniljglass eller – som här – en till len och krämig vaniljpannacotta. Och när jag hade gjort dulce de leche-fyllda chokladkakor med havssalt härom veckan, så skrapade jag av saltet … Men jag älskar kolasås
Smaken blev sådär len och riktigt gräddig samtidigt som det kändes friskt och gott. Lavendeln har precis blivit klar i trädgården och vi torkade lite i början av veckan så det passade perfekt att ha i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.