Sitter man med hemtenta så får man göra sitt bästa för att muntra upp sig. Idag tog jag tillvara det sista som citrussäsongen har att erbjuda och gjorde apelsinkräm
Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut
Den här gången blev krämen inte jättefast men det gjorde inte så väldigt mycket eftersom att den var tänkt på “pålägg” och därmed gärna skulle vara bredbar
Blanda apelsinsaften med äggulorna och sockret i en kastrull. Garnera med avrunna mandarinklyftor. Servera pajen som den är eller med en blandning av vispad grädde och crème fraiche
Rör ihop glasyren och täck tårtan med den. Apelsinkräm. Toppa med det rivna apelsinskal som är kvar. Klyv kakan och bred på apelsinkrämen, lägg på eventuellt grädde och överst den andra bottnen
Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Apelsinkräm. Vid servering garnera med skinnfria apelsinklyftor, apelsinskal och citronmeliss
Ingredienser Pepparkaksbrulé 100 g Mjölk 1 st kanelstång 1 tsk malda nejlikor 2 cm färsk riven ingefära 80 g äggula (1 ½ ägg) 70 g Socker 280 g Grädde Apelsinkräm 2 st Gelatinblad 180 g apelsin (färskpressad juice) 180 g Socker 180 g Ägg 2 st apelsin ( rivet skal) Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Resten av sockret stöter du tillsammans med saffranet i en mortel. Jag har lagt in eget saffransbullerecept eftersom det inte ingick i deras recept och gjort om apelsinkrämen och instruktionerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.