Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Enligt en sägen härstammar denna smakrika bulle från 1600-talets Tyskland då Djävulen utklädd till katt slog barn, medan Jesus i skepnad av ett barn gick runt och delade ut bullar till alla snälla barn
11/2 tsk salt. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Njut av dina nybakade lussebullar
Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl. 6 dl havremjölk eller den mjölk/mjölkersättning du tål (rismjölk tål i stort sett alla). 6 dl havremjölk eller den mjölk/mjölkersättning du tål (rismjölk tål i stort sett alla)
2 påsar saffran (à 1/2 g). 1 1/2 dl strösocker. 1/2 tsk salt. 1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel
30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag bakade årets lussebullar, eller nussebullar, som min tvååring säger, häromdagen. Så goda att jag fick skämmas några dagar senare då vi fick lussebullar hos en kompis och min femåring utbrister "De här är mycket torrare än våra"
Det fick mig att börja tänka på lussebullar och i förmiddags inledde jag projekt. nyttiga lussebullar. Det är svårt med lussebullar för man vill ju att de ska vara fluffiga och luftiga och för det krävs någon form av mjöl, helst vetemjöl
1/2 tsk salt. 1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken så att den blir fingervarm (ca37°C). 2. Smula ned jästen i en bunke och lös upp den mjökblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.