200 g
smör eller margarin5 dl mjölk50 g (1 pkt) jäst, gärna för söta degar½-1 g (1-2 pkt) saffran ½ tsk salt2 dl strösocker eller vit sirap1 ägg900 g (ca 15 dl) Kungsörnen KärnvetemjölRussin till garneringFyllning150 g smör eller margarin100 g mandelmassa2 msk vaniljsocker2 dl russinPensling1 ägg
Saftiga och fina saffranslängdermed en oemotståndlig fyllning av mandelmassa och vit choklad. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet
Denna saffranslängd toppas med ägg och pärlsocker. Idag har jag bakat en supergod saffranslängd som är extra smidig att baka då man endast viker ihop längden
Själv kommer jag servera min fantastiska saffranslängdmed mandelmassa och vit choklad. Fyllningen i saffranslängden består av smör, mandelmassa, vit choklad och socker som man brer ut över den utkavlade degen som fått smak av saffran
Smula jästen i en bunke o rör ut jästen med lite av degspadet. I lördags var vi ju i Göteborg hela dagen sen igår så handlade vi lite mat, tog en promenad i duggregn o bakade saffranslängder
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Deg. Smält smöret, häll i mjölken. Låt bli fingervarmt. Smula ner jästen i degbunken, häll på degspadet och blanda tills jästen löst sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.