Saffranskransmed mandelmassa och choklad (Två stora kransar). I årets nummer av Amelia Jul bjuder Leila på ett par nya julrecept och vi provade på att göra hennes saffranskrans igår
Dessutom kommer dessa veckor bara försvinna med tanke på allt roligt som händer. Om ni tänker baka saffransbröd av något slag innan jul så kan jag verkligen tipsa om denna krans med äpple och mandelmassa
Nu när det är jul så måste man ju äta saffransbröd vilket jag också älskar och därför bestämde jag mig för att göra lusserbullar i form av en krans med mandelmassfyllning
Men med Kung Markattas ekologiska mandelmjöl så blir det riktigt bra mandelmassa. Det var nämligen fram till 2003 krav på att mandelmassa måste innehålla minst 50% mandel, men nåt sånt krav finns inte längre och det har medfört att mindre nogräknade producenter istället drygar ut med mer socker
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Vispa ut jästen med den fingerljumna vätskan i en bunke. Upprepa med den andra degen. 11 msk vispgräddeSå här gör du 60 minuter Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranet och låt det koka upp. Rulla ihop degen (precis som när du gör klassiska kanelbullar), skär 4–5 centimeter tjocka skivor och lägg tätt intill varandra på en plåt med bakplåtspapper tills du har format en krans
Klippt saffranskransmed äpple och mandel. I med socker, salt, saffran samt de mesta av mjölet. Mandelmassa, saftigt äpple, smör och knapriga mandelbitar gömmer sig i denna läckra saffranskrans
Detta är en saffranskransmed en otroligt god vaniljkräm. Saffranskransmed vanilj. Nu är det mindre än en månad kvar till julafton, vilket gör det ännu mer tilltalande att börja julbaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.