Saffransdoftande fiskgryta med skaldjur & sting
Godis för själen
Godis för själen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gr torskfilé
  • 200 gr laxfilé
  • 200 gr räkor
  • 400 gr finkrossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 4 st små schallottenlökar (alt 2 stora/1 gul lök)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten)
  • 1 gul paprika (finhackad)
  • 1 röd paprika (finhackad)
  • 2 stora potatisar (kuber)
  • 2 morötter (finhackad)
  • 1/2-1 fänkål 2 lagerblad 1 pkt saffran
  • 1 tsk chiliflakes
  • några kvistar timjan
  • 3 msk rapsolja, salt, svartpeppar, citronjuice (ev hackad persilja)
  • För mer hetta, dra gärna ner cayenne/chilifrukt/chiliflakes eller liknande.
  • AIOLI
  • 1 st äggula
  • 1 st liten vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • salt, några droppar citronsaft

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.